Postali smo pridruženi članovi EAEA

Evropsko udruženje za obrazovanje odraslih (EAEA) je glasnik neformalnog obrazovanja odraslih u Evropi. EAEA je evropska nevladina organizacija sa 120 organizacija članica u 43 zemlje i predstavlja više od 60 miliona učenika širom Evrope.

Njena svrha je da poveže i predstavi evropske organizacije direktno uključene u učenje odraslih. Prvobitno je poznata kao Evropski biro za obrazovanje odraslih, a osnovana je 1953. godine od strane predstavnika brojnih evropskih zemalja.

Liga 33, kao predstavnik naše zemlje u ovoj prestižnoj Evropskoj organizaciji dobila je status pridruženog člana EAEA.

Na Generalnoj Skupštini EAEA, koja je održana 30-31 maja ove godine, pored ceremonije dodele Grundtvig nagrade, održana je i godišnja konferencija u Mehelenu, Belgiji. Isto tako održana je i generalna skupština na kojoj se odlučivalo, ko će od pridruženih članova postati stalni članovi organizacije.

Nakon konferencije, udruženje Liga 33 iz Niša je proglašeno za pridruženog člana ove organizacije, a video sa predstavljanjem Udruženja Liga 33, emitovan pred svim prisutnima na opšte zadovoljstvo.

Svojim primerom, posvećenim radom sa odraslima i zalaganjem za neformalno obrazovanje udruženje Liga 33 svoju pažnju usmerava na transformativno učenje i njegovim vrednostima, gledajući kako edukacija u odraslom dobu može da promeni živote i pojedinca i društva. Udruženje teži izgradnji i jačanju građanskog društva na svim nivoima u lokalnoj zajednici na principu tolerancije i aktivnim i odgovornim zalaganjem u društvenim događajima.

Ovaj mali korak doneće sveobuhvatnu dobrobit pre svega svim članovima Udruženja, prošlim i budućim polaznicima, ali i novine i Evropske standarde u obrazovanju i edukacijama koje Udruženje sprovodi.

Spremni smo za buduće izazove i sa novim partnerima idemo zajedno u rešavanje problema lokalne zajednice.

Write A Comment