Pet razloga zašto je profesionalni razvoj važan

Bez obzira kojoj oblasti pripadate, profesionalni razvoj Vam omogućava bolju i uspešnu karijeru. Danas, na tržištu rada, dinamični i svestrani pojedinci su najpoželjniji.

Dani stereotipa su odavno prošli. Sada se od Vas očekuje da budete opremljeni najnovijim i ažurnim znanjem.

Stoga, ako osećate da možete da se opustite kada završite sa školovanjem, nažalost pravite veliku grešku. Proces učenja i usavršavanja nastavlja se i u zrelim godinama.

Uz pomoć profesionalnog usavršavanja možete podići svoje kompetencije, proširiti svoju bazu znanja, što povoljno doprinosi Vašem kredibilitetu i boljem pozicioniranju na tržištu rada.

Zašto je profesionalni razvoj važan za Vašu karijeru?

Sve počinje sa činjenicom da svaka kompanija želi za sebe najbolje zaposlene. Sledećih pet tačaka daće Vam jasnu sliku o vaznosti profesionalnog razvoja:

  1. Stvaranje novih mogućnosti;
  2. Prednost u odnosu na konkurenciju;
  3. Dodatno samopouzdanje;
  4. Povećanje produktivnosti;
  5. Obezbeđenje dodatne sigurnosti.

Profesionalno usavršavanje Vas vodi ka boljoj karijeri, podiže Vaš status u društvu, ali i ojačava Vašu poziciju na radnom mestu.

Kako najlakše do usavršavanja?

Pohađanje kurseva danas je najbolji način za usvršavanje. Ovaj oblik programa samorazvoja primenljivi su u svim segmentima poslovanja, bez obzira na delatnost (inženjerstvo, dizajn, umetnost, IT industrija, menadžment i td.). Postoji veliki broj kurseva koji se bave specifičnim oblastima i pohađanje će ojačati Vaše postojeće veštine i sposobnosti, ali i uliti nove talente i stručnost. Bitno je uočiti razliku između onih organizacija koje samo žele da Vam uzmu novac i organizacija kojima je zaista stalo da njihovi polaznici izađu sa znanjem i veštinama koje su im potrebi.

Liga 33 je osnovana sa ciljem obrazovanja osoba koje žele da unaprede svoju karijeru, ali i društveni i materijalni položaj. Početna premisa stvaranja Udruženja jeste shvatanje da edukacija u odraslom dobu, može u znatnoj meri kompezovati nedostatak obrazovanja u mladosti.

Sa revalentnim planom i programom kurseva koji je u potpunosti usklađen sa potražnjama na tržištu rada i kursevima koje drže stručni predavači i mentori, Liga je tu da Vam pomogne da ostvarite svoje ciljeve.

Profesionalni razvoj nije lako postići. Za to je potrebno mnogo vremena, energije i truda. Naći ćete se u zoni nelagodnosti. Međutim, ako ste odlučni i motivisani onda ćete sigurno moći da idete napred. Iako je teško, zapamtite da nije nemoguće postići ako uložite malo truda sa Vaše strane.
Pošto smo vam pružili kratak uvid u samorazvoj, na kraju, postoji jedna tačka koju treba ponoviti. To jest, samorazvoj je kontinuiran proces; morate nastaviti sa svojom inicijativom sve dok ne dostignete određenu tačku u svojoj karijeri.

VAŠ USPEH, NAŠ JE CILJ!

Write A Comment