Obuke na specijalizovanim mašinama

Liga 33 je fokusirana na obrazovanje i usavršavanje pojedinca i kao takva za primarni cilj ima visoko-kvlaitetnu obuku iz koje polaznici izlaze sa znanjem koje je odmah primenljivo u samostalnoj praksi. Potvrda tome su polaznici koji su u najkraćim rokovima dolazili do zaposlenja ili otvarali sopstvena preduzeća.

Kurs za krojače i šivače osposobljava polaznike za samostalni rad, kako u domaćim krojačkim salonima i fabrikama, tako i u salonima u inostranstvu, ali i da vode sopstvene krojačke salone, odnosno pokrenu spostveni biznis.

Nastavu drže iskusni, kvalifikovani predavači koji su u tekstilnoj idnustriji dugi niz godina. Bilo da se podsećate ili učite krojenje i šivenje prvi put, znanje vam pomaže da se zaposlite, napredujete ili započnete sopstveni posao. Naučićete kako da samostalno krojite i šijete različite odevne predmete. Dobro obučeni krojači i šivači su izuzetno traženi na tržištu, imajući u vidu da se modna industrija konstantno razvija.

Od 2017. godine uspešno držimo kurseve krojenja i šivenja. Naši polaznici su obučavani na nasavremenijoj opremi i najnovijoj tehnologiji u tekstilnoj industriji i prošli su sve faze praktičnog rada, od osnova tekstilnih materijala, preko umenja krojenja do „izlaska“ gotovog proizvoda. Obuka takođe uključuje i kontrolu kvaliteta i doradu odevnih predmeta.

Programi naših kurseva šivenja i krojenja nastali su na osnovu bogatog višegodišnjeg iskustva u oblasti tekstila i dizajna i omogućavaju polaznicima da na jednostavan i sistematičan način ovladaju profesionalnim tajnama krojenja i šivenja.

Težište programa je na tehnikama šivenja, radu sa tkaninama, pravilnoj upotrebi krojeva i njihovoj modifikaciji prema telesnoj građi i modnim trendovima.

Posebna pažnja posvećena je inovativnim tehnikama šivenja koje razvijaju kreativnost i idu u korak sa savremenim tekstilnim materijalima.

Pored širokog spektra kurseva i radionica koje nudimo, osim znanja steći ćete i nova zanimljiva poznanstva i sve to u opuštenoj i prijatnoj atmosferi!

Učionice su u potpunosti opremljene mašinama za šivenje i pratećim priborom potrebnim za rad na času.

Budite deo male grupe sa puno individualne pažnje od strane predavača, naučite da šijete i sprovedite svoje kreativne ideje u delo.

Možete pohađati klasični kurs ili napredni u zavisnosti kakvo predznanje posedujete ili sa kojim ciljem pohađate obuku. Konačnu odluku donosite samostalno ili uz savete naših predavača. Na Vama je da odlučite!

Klasičnim kursom šivenja i krojenja upoznajete se sa tajnama i veštinama osnovnog i tradicionalnog krojačkog zanata (upoznavanje sa mašinom, osnovnim i pomoćnim priborom za rad, ručnom šivenju, izradi skrivenog boda, pravog štepa, krivudavih linija i uglova, krojenje svih vrsta džepova, karnera, falti, upoznavanje sa vrstama materijala, pomoćnog materijala i pozamanterije, uzimanje mera, krojenje raznih odevnih predmeta, modelovanje i šivenje, upotreba burde i čitanje krojne slike, vađenje kroja i prilagođavanje kroja telesnoj građi i dr.)  

 • Ručno krojenje;
 • Izrada šablona na tradicionalni način;
 • Rad na ravnoštepajućoj mašini koja služi za sastavljanje iskrojenih delova i izradu ukrasnih štepova;
 • Radom na overlok mašini usvojićete znanja za opšivanje delova odeće i sastav delova lančanim bodom;
 • Izrada ukrasnih štepova na sašivenim delovima i porub trikotaže radiće se na iberdek mašinama.  

Napredni kurs podrazumeva obuku na sledećim specijalizovanim mašinama:

 • Uz pomoć plotera (sistema za izradu krojnih slika) naučićete modeliranje, uvećavanje i smanjenje postojećih šablona na računaru i digitajzeru;
 • Opšivanje i sastavljanje iskrojenih delova lančanim bodom na takozvanim endlaricama sa pet konca;
 • Na dvoiglovkama ćete naučiti izrade duplih štepova uz mogućnost isključivanja leve ili desne igle;
 • Kako bi obezbedili čvrstinu odevnog predmeta obuka će obuhvatiti i učenje za rad na ringličarki;
 • Na digitalnoj mašini koja se programira preko ekrana upoznaćete se sa programskim aparatom za našivanje džepova i veliki broj drugih operacija u okviru radnog polja;
 • U cilju smanjenja vremena rada, na automatu za porubljivanje usvojićete znanja o automatiozovanom porubljivanju nogavica pri velikim brzinama;
 • Za posebna platna kao što je teksas platno obuka obuhvata rad na mašini laktarici;
 • Uz pomoć pojasare, naučićete kako da na već gotovim proizvodima, brzo i efikasno našijete  pojas i u zavisnosti od modela da koiste dve ili četiri igle;
 • Savladaćete tehniku našivanja čičak-trake velikom brzinom, uz odličan kvalitet na specijalizovanoj automatskoj mašini;
 • U zavisnosti od modela na mašini za izradu rupica ćete na odevnim komadima izrađivati rupice raznih veličina, a dugmetarom našivati dugmad na gotovom odevnom predmetu;
 • Obuka obuhvata i rad na pneumatskoj mašini za čišćenje konca koja uz pomoć senzora seče višak konca bez mogućnosti da ošteti odevni predmet;
 • Za industrijsko krojenje u toku obuke, naučićete kako se koristi vertikalni nož za krojenje velikih naslaga platna.

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
previous arrow
next arrow

Write A Comment