Veliki šef kulinarstva i profesor na Akademiji za gastronomiju iz Tel Aviva, Alkobi Mose (na hebrejskom: משה אלקובי), 31.05. ove godine održaće master klas u prostorijama Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika grada Niša, ulica Kosovke devojke broj 6, polaznicima obuka za kovare i poslastičare.
![](https://liga33.rs/wp-content/uploads/2023/05/moshe-223x300.jpg)
![](https://liga33.rs/wp-content/uploads/2023/05/IMG-d44823a1ae601dea749e332eb29d3f6d-V-1024x768.jpg)
Prema košer tradiciji, bilo koja hrana koja je kategorisana kao meso ne sme se nikada služiti ili jesti u istom obroku uz mlečni proizvod. Pored toga, sav pribor i oprema koji se koriste za preradu i čišćenje mesa i mlečnih proizvoda moraju se držati odvojeno. Nakon jedenja mesa, morate sačekati određeno vreme pre nego što konzumirate bilo koji mlečni proizvod. Prehrambeni proizvodi “pareve” smatraju se neutralnim i mogu se jesti uz meso ili mlečne proizvode.
![](https://liga33.rs/wp-content/uploads/2023/05/mose-alkobi-139x300.jpg)
![](https://liga33.rs/wp-content/uploads/2023/05/moshe-3-768x1024.jpg)
Kao i uvek do sada, trudimo se da polaznicima osim standardnog znanja, pružimo mnogo, mnogo više… Ono što će ih kasnije u svojim poslovima izdvojiti iz “gomile”. ČEKAMO VAS!