Veliki šef kulinarstva i profesor na Akademiji za gastronomiju iz Tel Aviva, Alkobi Mose (na hebrejskom: משה אלקובי), 31.05. ove godine održaće master klas u prostorijama Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika grada Niša, ulica Kosovke devojke broj 6, polaznicima obuka za kovare i poslastičare.
Prema košer tradiciji, bilo koja hrana koja je kategorisana kao meso ne sme se nikada služiti ili jesti u istom obroku uz mlečni proizvod. Pored toga, sav pribor i oprema koji se koriste za preradu i čišćenje mesa i mlečnih proizvoda moraju se držati odvojeno. Nakon jedenja mesa, morate sačekati određeno vreme pre nego što konzumirate bilo koji mlečni proizvod. Prehrambeni proizvodi “pareve” smatraju se neutralnim i mogu se jesti uz meso ili mlečne proizvode.
Kao i uvek do sada, trudimo se da polaznicima osim standardnog znanja, pružimo mnogo, mnogo više… Ono što će ih kasnije u svojim poslovima izdvojiti iz „gomile“. ČEKAMO VAS!