Obuka radnika

Udruženje “LIGA 33” organizuje obuku za krojače i šivače

Liga 33
Pinterest LinkedIn Tumblr

Prošle nedelje počela je obuka za krojače i šivače koju Udruženje “LIGA 33” sprovodi u saradnji sa organizacijom HELP-Hilfe zur Selbsthilfe i YUROM Centrom, a u prostorijama Romskog kulturnog centra. Obuka se sprovodi u okviru projekta “Upravljanje migracijama i podrška povratu tražilaca azila” čija ciljna grupa su Romi i ostalo socijalno ugroženo stanovništvo.

Imali smo čast da ugostimo koordinatorku za romsku politiku Evropske Komisije Martu Garciu Fidalgo i projektnu menadžerku za socijalnu inkluziju i prava manjina pri delegaciji EU u Srbiji Mirjanu Maksimović, prilikom njihove posete Nišu. One su istakle da su zadovoljne projektom i da uz podršku grada, donatora iz Nemačke i vrlo važnih nevladinih organizacija i EU svi zajedno možemo da krenemo napred.

Poseti se pridružio i zamenik direktora organizacije Help, Timo Štegelman sa svojim timom. On je rekao da oni kao organizacija mogu da učine početni korak, a da ostatak mora da preuzme na sebe lokalna zajednica, privatni sektor i institucije. Tijana Đorđević Ilić, gradska većnica je naglasila da grad Niš poslednjih godina svim strategijama i akcionim planovima utiče na unapređenje položaja Roma na teritoriji grada.

Ono što je važno dodati je da je poziv otvoren u svakom trenutku i da nakon uspešno završene obuke polaznici imaju mogućnost samozapošljavanja i zapošljavanja u tekstilnoj industriji.

Write A Comment